Velkommen til mcbekledning.no
Du har ingen varer i handlekurven.
Filters
Søk

Kle seg riktig

Kle deg riktig 

For å få mest mulig ut av funksjonsklær er det viktig å kle seg riktig innenfra og ut. Vi anbefaler lagsprinsippet.

LAG 1

Nærmest kroppen bør du bruke undertøy i polyester eller ull, alternativt ull med Outlast®. Det leder fuktigheten utover, noe som gjør at du holder deg varm og tørr. Unngå bomull ettersom det absorberer fukt som kjøler deg ned. Undertøy finnes også i ventilert mesh for varme dager og i flere ullkvaliteter og med vindstopper for ordentlig kalde dager.

LAG 2

Mellomlaget skal isolere og regulere temperaturen. Bruk derfor fleece, polyester eller ull. Unngå bomull også her. Vi anbefaler et plagg som balanserer temperaturen og motvirker svetting. Hvis det er veldig varmt, kan du hoppe over mellomlaget.

LAG 3

Dette laget er til for å beskytte deg mot vann og vind, samtidig som det fullbyrder de andre lagenes transport av fukt fra kroppen. Her anbefaler vi jakker og bukser med funksjonsmembran.

LAG 4

Under skikkelig våte og kalde forhold, bør du vurdere å legge til et fjerde ytre skall for å beskytte deg mot vind, eller at
produktene blir våte. Når en jakke blir våt på utsiden, mister du raskt varme, og virkningen av nedkjølingen blir enda større når du fremdeles er tørr på innsiden. Regntøy er perfekt som et fjerde lag. Kompletter også med overtrekk til hansker og sko.

For å være både stilig og bekvem på veien gjelder det å ha klær i riktig størrelse. Men passformen også er viktig for sikkerheten. Derfor er det viktig at beskytterne plasseres riktig. Beskytterne festes med borrelås, så det er mulig å justere de.