Velkommen til mcbekledning.no
Du har ingen varer i handlekurven.
Filters
Søk

Vedlikehold

Vedlikehold

For at du skal få mest mulig ut av dine klær og for at de skal kunne leve opp til dine forventninger, kreves det noe vedlikehold og behandling av deg. Hvis ikke, er det en mulighet for at de kan miste noe av funksjonen, og at levetiden forkortes. Derfor har du mye å tjene på å behandle dine klær på riktig måte – komfort, sikkerhet og levetid.

Hvis du har vært ute i regn

La fuktige plagg henge luftig og tørke sakte i romtemperatur. Det er spesielt viktig at skinnklær ikke tørkes i varme, som i et tørkeskap eller ved annen varmekilde, da plaggene kan bli stive og harde.

Skinnklær

Skinnklær skal ikke tørke ut. Tørre fibrer blir skjøre og går lettere i fra hverandre ved ekstreme påkjenninger, som ved en ulykke. For å hindre uttørking skal skinnklær smøres inn regelmessig. Da beholder fibrene sin naturlige elastisitet. Dessuten bør du gjøre skinnet rent med mildt såpevann eller lærsåpe ved behov. Dette er to enkle tiltak som forlenger skinnplaggets levetid betraktelig.

Tekstilklær

Tekstilklær vaskes i henhold til separate medfølgende vaskeanvisninger. Husk å ta ut beskytterne før vask. Etter hver tredje vask bør ytterstoffet etterimpregneres med et impregneringsmiddel beregnet på funksjonsklær med membran. Vær OBS på at Polyester og Polyamid som brukes i tekstilklær smelter ved 240–260 °C. Derfor er det viktig å unngå eksospotten for ikke å skade plagget.